Sivut

keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Kanien ja Islan asumukset!

Näin alkuun pahoittelen kuvien huonoa laatua. Kuvat ovat otettu kännykällä, eikä siinä ole mikään paras mahdollinen kamera. Järkkäri on siis edelleen äitin työ paikalla, kun se tarvitsee sitä siellä johonkin.
Tällä hetkellä kaikki kanit asuvat yksin. Juusolla ja Jillalla on häkin pohjalla matot ja Matamilla ei mitään. Jillalle olisi kummiskin tarkoitus vaihtaa pian purua muksujen takia. Vessoissa kaneilla on Vapon puupellettiä.


Ensiksi voisin esitellä Jillan ja Matamin parvekkeella olevan komppariaitauksen. Noissa ei kauheasti virikkeitä ole, mutta ei niistä kauheasti välitäkkään.
Aitausten pohjalla on vahakangasta, koska siitä pissat ja muu lika on helppo siivota jos pissaa vessalaatikon ohi tai sattuu muuten vahinko :')
Aitauksesta olisi jossakin vaiheessa tarkoitus ottaa väliseinä koknaan pois, että Matami saa käyttöönsä koko tilan. Sillä kun ei ole enää mahdollista juosta vapaana asunnossa.
Olisi joskus myös haaveissa asuttaa parvekkelle Matami, Jilla ja Jillan kotiin jäävä kakara. Saa nähdä tuleeko noista koskaan kavereita...
Aitausten mitat: 145cmx85cm.


Jillalla on käytössään 140cm häkki, josta löytyy mökki ja muut peruskamat.
Jilla on häkissää vaan yöt. Aamuisin ja iltaisin se juoksee vapaana huoneessani pari tuntia ja päivisin se on ulkoaitauksessa muutaman tunnin. Silloin tällöin  Jilla pääsee juoksemaan vapaana ulkona.


Jilla heinävarkaissa >:)

Juuso asustaa 100cm häkissä missä on peruskamojen lisäksi mökki ja pyyhkeestä tehty "riippukeinu".
Vapaana Juuso saa juosta huoneessani päivisin muutaman tunnin.
 Juusolle olisi tarkoitus tilata uusi ja isompi häkki kunnhan saan rahaa. Tämä pikkuhäkki saa sitten jäädä varahäkiksi.


120 senttisessä häkissä asuu Matami. Matamilla ei ole häkin pohjalla mitään, koska purut lentelisivät ulos häkistä ja leviäisivät kaikkialle, matot se pissaisi ja repisi pilalle.
Matamilla on häkissään virikkeenä pajusilta, "riippukeinu" + kaikki perus kamat.
Tytöllä ei ole mahdollisuutta juosta vapaana talossa, koska on niin sotkevainen. Tuhoaa kaiken, puree johtoja ja pissaa ja papanoita lentää kokoajan. Ulkoilee siis vain parvekkeella ja joskus myös vapaana ulkona ja keittiössä, koska siellä ei ole mitään piuhoja tai muuta tuhottavaa.


Tässä loppuun vielä Islan terra. Terrasta löytyy pesämökki, juoksari, putkia, pajusiltoja ja muuta semmoista..
Terran mitat on noin 90cmx45cm.
Islaa harvemmin juoksutan vapaana, mutta silloin tällöin saa valvotusti juosta huoneeni lattialla.2 kommenttia: