Sivut

lauantai 18. toukokuuta 2013

Kuulumisia!

Ei ole nyt ollut pahemmin aikaa postailla tai viettää aikaa kanien kanssa, kun on ollut viimeiset kokeet, parit päättötyöt ja muita koulujuttuja niin paljon.

Aikaisemmin tällä viikolla kävin kuvailemassa Jillaa, Juusoa ja hoidossa olevaa luonnonsoopeli tyttöä ulkona. Päätin yrittää päästää soopelit vapaaksi ja hyvinhän se meni, vaikka hieman pelottikin! Molemmat pysyivät kiltisti minun lähellä, eikä lähtenyt minnekkään kauas. Juuso antoi todella kiltisti ottaa kiinni, vaikka ennen se on ollut ongelmana ulkoilun kanssa. Jilla taas oli sitä mieltä, ettei halua vielä takaisin sisälle, vaikka ennen on hyvin antanut ottaa kiinni. Hetki siinä meni kunnes sain tytön kiinni. Pitäisi tässä joku päivä käydä Matamiakin hieman juoksuttamassa ulkona. 

Tänään otin urakaksi siivota huoneeni ja kanien häkit. Jilla oli eilen vapaana ollessaan levitellyt lattian täyteen heinää ja päättänyt papanoida huoneeni täyteen... Ihme sottapytty siitäkin on tullut. Piti myös lisätä huoneeseeni yhteen nurkkaan vessalaatikko, kun kanit tykkäävät käydä siellä pissalla.
Jillan ja Matamin häkit olivat onneksi melko siistit.Matamilta ei tarvinnut kuin vain lakaista matot, vaihtaa vessaan uudet vapot ja lisätä heinää. Jilla oli myös onnistunut pitämään häkkinsä oudon siistinä joten ei tarvinnut kun vain lisätä heinää ja vaihtaa vessaan puhtaat vapot.
 Soopeleiden häkki oli aivan kamalassa kunnossa... Kaikki heinät oli revitty alas heinähäkistä ja pissattu ja papanoitu niiden päälle. Juusolla on kokonaan unohtunut mihin tarkoitukseen vessalaatikko on kun sillä on nytten ollut kaveri vähän aikaa kylässä. Päätin sitten laittaa niidenkin häkkiin purua, ettei koko aika tarvitse olla pyyhkimässä pissoja häkin pohjalaatikosta. Kaikki kanit saivat myös isot kasat tuoretta ulkoa ja niiden lisäksi porkkanaa ja varsiselleriä.

Vähäsen yli viikon päästä Jillan pitäisi vihdoin synnyttää. Maha ei ole kauheasti kasvanut, mutta makoilee koko ajan ja välillä hieman  kiukuttelee minulle. Saa nähdä tuleeko sieltä muksuja vai joudutaanko astuttamaan Jilla kokonaan uusiksi!

Matami söpöilee :3
 Tällä viikolla tuli myös varattua pieni km japsi vk esteristeytys muksu itselle estekisa- ja pettikaveriksi ja Juuson kämppikseksi. Muksu tulee minulle siis Maijalta sijoitukseen.
 Juuso on ollut kauhean yksinäinen Reinan pois nukkumisen jälkeen, joten päätin että se tarvitsee itselleen kanikaverin. Matamin kanssa se ei oikeen voi asua, kun se tulee Matamin komppariaitauksesta läpi ja en halua, että Juuso asuu parvekkeella, kun on kummiskin niin ihmisläheinen ja huomion hakuinen. Jilla ei sitä koskaan hyväksynyt kaverikseen, vaikka alunperin Jillan otin Juusoa varten.
Toivotaan että tämä tyttö innostuu esteistä ja siitä tulee Juusolle kiva tyttöystävä :3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti