Sivut

maanantai 8. heinäkuuta 2013

plöö

Mitään järkevää en ole tänne ehtinyt kirjoittaa, kun olen ollut 20.6 lähtien reissussa.
Lähdin Juuson ja Deenan kanssa junalla kohti Joensuuta. Iskä oli meitä vastassa asemalla ja siitä jatkoimme iskälle! Kanit saivat olla päivät ulkona aitauksessa ja välillä pääsivät valjaisiin. Oli hieman vaikea löytää joku varjoisa paikka kaneille, mutta sopiva paikka onneksi löytyi.
Aitauksessa oli kiva kaivella kuoppia ja syödä tuoretta.
Seuraavana maanantaina menin kanien kanssa serkkujeni luokse vähän matkan päähän. Kanit saivat juosta vapaana pellolla ja kuvattiiin niitä lehmien kanssa :3 Lehmät olivat ihan ihmeissään ja pari tuli uteliaina haistelemaan kaneja. Yrittivät myös nuolla pikku kamuja.

Viikonlopuksi menin takaisin iskälle. Kanit pääsivät asumaan talliin tyhjään karsinaan. Puput saivat paljon juoksentelu tilaa ja saivat jäädä sinne seuraavaksi viikoksi, kun lähdin takaisin serkuille. Seitsemän vuotias siskopuoli oli innoissaan hoitanut niitä. Viikonloppuna nypin iskän koiran Oton ja kävin uittamassa sitä lammella. 

Eilen iskä heitti minut ja kanit Joensuuhun juna-asemalle. Jäin jo Lappeenrannassa. Siellä äiti oli minua vastassa ja siitä jatkoimme mökille Miehikkälään! Mökillä odotti Jilla, Matami ja kisut, joita oli jo kamala ikävä :3 Siellä oli vain kaksi aitausta, joten Deena ja Juuso oli pakko laittaa Matamin kanssa samaan aitaukseen, koska Jilla ei hyväksy muita kaneja :/ 
Jilla oli jotenkin onnistunut karkaamaan aidan ali Matamin puolelle. Valkoiset karvatupot vain lensi ilmassa kun tytöt tappelivat. Jilla sai pienen haavan selkään ja Matamilla oli melko iso haava korvassa. Mitään pahempaa ei onneksi käynyt. 
Seuraavana aamuna rupesimme pakkaamaan kamoja autoon ja velipuoli huomasi, ettei Juuso ole aitauksessa. Ruvettiin sitä siinä sitten etsimään, mutta missään ei sitä näkynyt. Lähdin sitä sitten hieman kauempaa metsästä etsimään ja muut etsivät puskista, mökin pihasta, rakennuksien alta jne. Reissuni oli täysin turha, löysin vain pari lintua ja hiiren. Pari tuntia oltiin sitä etsitty, eikä vieläkään herraa näkynyt missään. Päätettiin sitten jäädä odottamaan jos se jostakin  vielä putkahtaisi. Äiti jäi pihalle ja me muut mentiin sisälle ja kohtahan sieltä kuuluui huuto, että Juuso on pihassa :D Yritin sitä ottaa kiinni, mutta Juuso juoksi vain karkuun. Yhtään Juuson kiinni saamista ei auttanut se, että se juoksi mökin terassin alle.... Sieltä se ei liikkunut mihinkään, joten velipuoli lähti ryömimään terassin alle. Sieltä se sai Juuson ajettua pois ja äiti sai sen onneksi kiinni! Vihdoin saimme elukat bokseihin ja pääsimme ajamaan kotia kohti.

Ylihuomenna menen äitini ja kaverini kanssa risteilylle. Täytyy katsoa jos sieltä jotakin kivaa tarttuisi kaneille mukaan! Kauaa en kotona ehdi ollakaan, kun Laura tulee minut hakemaan niille. Siellä sitten odottaa kanilan suursiivous, JEEE!! :)


2 kommenttia:

  1. Hauska toi kuva missä noi puput on tuolla lehmän selässä, ihmettelen vaan miten ne siellä pysyivät :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah, siellä ne kiltisti istuivat :D

      Poista