Sivut

maanantai 16. syyskuuta 2013

hoitokisu

Meillä on perjantaista asti ollut hoidossa noin vuoden ikäinen kissa hoidossa. Kanit eivät alkuun kauheasti tykännyt vieraasta, mutta lopulta hyväksyivät sen. Bissellä ja Deenalla varsinkin oli alkuun hieman ongelmia, vaikka Deena on ennenkin kissoja nähnyt, kun meillä oli niitä kaksi vielä hetki sitten... Parit kierrokset nuo heittivät häkin ympäri ja heittivät purut pitkin lattioita, kun jännitti niin paljon. Juuso olikin ainoa kuka on kissoihin tottunut ja otti ihan rennosti.
Enää kisua ei kiinosta kanit vaan se on siirtynyt vahtimaan hamstereita. Ne vasta jännittäviä otuksia onkin! Nyttenkin se on koko illan tuossa yrittänyt saada hamsuja kiinni lasin läpi. Hölmö pikkunen :3
Eikä tuo tietenkään yhtään auta kissakuumeeseen mikä on nyt erittäin korkealla jälleen... Kauheasti himottaisi itämainen lyhytkarva, mutta valitettavasti ei ole mahdollista semmoista ottaa tällä hetkellä. Ehkä vielä joskus!
Tänään kävin hieman ulkoiluttamassa Juusoa ja kisu tuli myös mukaan. Kissaa jännitti kauheasti, mutta hieman sitä rohkaisi kun oli Juuso mukana ja tajusi ettei ole mitään hätää. 
Pari kuvaa nappasin tänään ulkoillessa ja jännittävästä hamsterinsaalistuksesta, eikä kuvia kyllä ole laadulla pilattu.


Walttia ahdistelemassa

Myös Islaa täytyi hieman kiusata


Kaneille ei kuulu mitään ihmeellistä, tuolla ne vaan mussuttavat tyytyväisinä heinää. Tällä hetkellä Juuso ja Jilla asuvat samassa häkissä ja Bisse ja Deena samassa, mutta kaikki neljä juoksevat samaan aikaan vapaana päivittäin monta tuntia. Päätin tänään maanantain kunniaksi taas tehdä kunnon suursiivouksen. Imuroin ja luuttusin minun ja pupujen huoneen, sekä putsasin kaikki häkit. Tai no äiti tietty putsasi Matamin aitauksen, mutta se ei oolekkaan minun huoneessani... Ihanan puhdasta taas vaihteeksi. Ei tuo kyllä taida kauaa puhtaana pysyä, mutta ainakin voin hetken iloita siististä huoneesta!

Ensi viikon keskiviikkona lähden nelikon kanssa Liperiin iskälle ja lauantaina on Kontiolahden näyttely jonne nuo kaikki ovat ilmoitettu. Juusolla ja Deenalla on ihan kauhea karvanvaihto meneillään, mutta toivotaan, että edes hieman hillittäisi, että voisi saada edes jonkun näköiset pisteet. Bissen hampaiden katsominen tuottaa edelleen hieman ongelmia, mutta päivittäin yritän tuota lääppiä, että tottuisi! Siitä sitten enemmän ensi viikolla ;)

Ensi kuun alussa olen menossa pariksi viikoksi Turkkiin perheen kanssa ja kanit jäävät kavereille hoitoon. Pientä postaustaukoa on siis tulossa... Laura ottaa Deenan ja Juuson hoitoon, Jilla menee kaverilleni Jennille , Bisse menee kasvattajalleen Hannalle ja Matami äitini kaverille :>
Millään en haluaisi lähteä ja jättää pupuja tänne, mutta kaipa se on pakko. Eiköhän siitä ihan kiva loma tule. Kahteen viikkoon ei ainakaan tarvitse siivota kanien sotkuja tai murehtia koulusta, ihanaa!

Minulla on myös hieman suunnitelmissa laittaa Jilla pian parvekkeelle asumaan. Meidän parveketta ei ole lasitettu, joten täytyy katsoa saako tuonne häkkiä mitenkään fiksusti niin, ettei Jilla palellu. Ajattelin myös, että Bissen voisi myös tuonne heittää jos saan sen hyvissä ajoin kastroitua, joka tuskin tulee onnistumaan... 
Toivottavasti Jillan kuvio kehittyisi kunnolliseksi, kun saa asua viileässä. Tarkoitus olisi siis uudestaan kokeilla ulkomuotoa tuon kanssa. Saa nähdä parantaako pisteitään.

4 kommenttia:

 1. Voi vitsi mäkin oisin halunnu tonne Kontiolahden näyttelyyn. Mut kuulin siitä ihan vasta pari päivää ennen viimestä ilmopäivää, enkä siis ehtiny kunnolla harkitsemaan, enkä ois ehtiny tulostamaan ilmojakaan (kun ei ole toimovaa tuostinta)... Ootko siis menossa sinne ulkomuotoon?

  Mut pitää varmaan oottaa marraskuuta, kun sillon on suunnitteilla näyttelyt ja toivottavasti myös kaneille luokat. Järjestäjänä KSKJJH

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki puput lähtee ihan vain petteilemään :> tuolla on kyllä jälki-ilmottautuminen mahdollista ;)

   Poista
  2. Nii on mahdollista, kuten useimmissa näyttelyissä, mut en nyt viittis maksaa sitä jälki-ilmoittautumismaksua, kun sehän on paljon suurempi summa, kuin se ennakko... Ja ehkä ajattelinkii kyl pitää täs pienen näyttelytauon. :D Vaihteeks. Mut onnea teille sinne näytsiin! ;)

   Poista
  3. Mukaan vaan ;) ja kiitoksia!

   Poista