Sivut

sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Kontiolahden tulokset ja kuulumisia

Keskiviikosta torstaihin oltiin siis pupujen kanssa minun serkuillani. Juna oli hieman vaille 12 Joensuussa, jossa minua odottikin jo kyyti. Kun päästiin perille niin laitoin pupuille leikkimökin valmiiksi ja ne pääsivätkin melkein heti sinne juoksentelemaan. Pari tuntia jouduin odottelemaan serkkujani, kun he olivat koulussa. Aika menikin nopeasti, kun kävin lenkillä heidän lapinkoiran Leevin kanssa.
Iltapäivällä meitä odotti navettatyöt, ihanaa <3 Vihdoin ja viimein pääsin myös näkemään, kun lehmä synnyttää. Ruskea pieni tyttöhän sieltä tuli. Sain päättää vasikalle nimen ja sen piti alkaa k-kirjaimella, joten siitä tuli sitten Kiara! Kuvia minulla ei valitettavasti vasikasta ole, kun kameraa ei mukana navetassa ollut.
Torstaina iskä tuli hakemaan minua töiden jälkeen. Laitettiin kaneille karsinaan kuivikkeeksi purua ja olkea, sekä saivat ison kasan heinää.
Perjantaina juoksutin kaneja pari tuntia tallin käytävällä. Kunnon iloloikat lensi Deenalta ja Bisseltä! Jopa Juusopappa innostui hieman revittelemään. Kävin myös jokaisen kanssa valjastelemassa ja otin kaikista pari syksyistä kuvaa. Kun sain kanit hoidettua niin oli koiran vuoro. Tein pitkän metsälenkin Otto saksanmetsästysterrierin kanssa.Siinähän sekin päivä nopsaan hurahti.
Lauantaina vihdoin oli Kontiolahden näyttely! Lähdettiin hyvissä ajoin iskän ja siskopuolen kanssa ajelemaan kohti Kontiolahtea. Näyttelypaikalle kesti ajaa hieman yli tunti, ei siis paha!
Näyttely paikalla putsailin kanien tassuja, tosin aivan turhaan, kävin tatskauttamassa Jillalle oikeaan korvaan tatuoinnin ja leikkasin Juuson kynnet. Ennakkoon oli siis ilmottu 22 kania ja jälki-ilmolla tuli noin kymmenen kania lisää. Puput arvosteltiin nopeasti ja päivä meni oikein kivasti.
Juusolla, Bissellä ja Deenalla ei arvostelu mennyt kovin hyvin, mutta Jilla saikin kivat pisteet ja jopa sijoittui :) Harmittaa, kun en saaanut tassuja tarpeeksi puhtaaksi ja niistä sitten verotettiin.. Bisseltä lähti myös puolikas piste, koska YHDESTÄ kynnestä ei oltu leikattu tarpeeksi, huoh..
Tässä on pupujen arvostelut:

Bisse

Yleiskunto 27/30 - nuori, joten kesken
Turkki 18/20 - puhdas, vauvaturkki
Korvat 5/5 - puhtaat
Silmät 5/5 - kirkkaat
Hampaat 5/5 - ok
Kynnet 4,5/5 - leikkaamisen varaa yhdessä
Tassut 4/5 - pissiset (hmm... kokonaisen pisteen oli ottanut pois, vaikka oli vain hieman värjäymää..)
Häntä 5/5 - takuton
Käsiteltävyys 19/20 - KuMa

Yhteensä pisteitä tuli 92,5 ja kunnia maininta käsiteltävyydestä. Ärsyttää, kun ottivat kokonaisen pisteen tassuista, sekä tuo puolikas piste kynsistä... Noh, ensi kerralla täytyy sitten olla tarkempi..

Juuso

Yleiskunto 28,5/30 - hyvä lihaskunto
Turkki 17/20 - voimakas karvanvaihto
Korvat 5/5 - puhtaat
Silmät 5/5 - isot
Hampaat 5/5 - ok
Kynnet 5/5 - hyvin leikattu
Tassut 4,5/5 - hieman pissaset
Häntä 5/5 - takuton
Käsiteltävyys 17/20 - jännittää hieman, mutta antaa käsitellä

Yhteensä Juuso sai 92 pistettä.. Hieman parempia kyllä odotin, mutta ei voi mitään. Turkista lähti yllättävän paljon pisteitä, vaikka turkki ei pölissyt yhtään  ja palautui täydellisesti... Karvanvaihdon huomasi vain karvanvaihtorajoista... Tassutkin tuolla oli mielestäni todella puhtaat, mutta eipä sitä kai aina voi miellyttää kaikkien silmää. Oli Juuso sentään luokkavoittaja.

Deena

Yleiskunto 28/30 - edestä kapea, kaipaa lisää massaa.Takana hyva lihas
Turkki 17/20 - kesken, puhdas
Korvat 5/5 - puhtaat
Silmät 5/5 - nappisilmä
Hampaat 5/5 - ok
Kynnet 5/5 - hyvinleikattu
Tassut 4,5/5 - hieman likaa
Häntä 5/5 - takuton
Käsiteltävyys 18/20 - utelias. jännittää hieman. Varautunut

Deenalta en kyllä mitään huippu pisteitä odottanutkaan, joten nuo 92,5 olivat ihan hyvät pisteet. Hieman on ollut vaikeuksia saada tuolle tuota massaa, mutta kivasti sitä on myös tullut :) Turkki oli kyllä aivan kauhea ja oli odotettavissa, että siitä verotetaan paljon.

Jilla

Yleiskunto 28,5/30 - Hyvä lihasmassa
Turkki 19,5/20 - palautuu, puhdas ja pehmeä
Korvat 5/5 - puhtaat
Silmät 5/5 - kauniit
Hampaat 5/5 - suupielessä rupi
Kynnet 5/5 - hyvin leikattu
Tassut 4,5/5 - pissinen
Häntä 5/5 - takuton
Käsiteltävyys 17,5/20 jännittää käsittelyä, harjoittele


Jilla sitten yllättikin hienoilla pisteillä! Hienot 95p tyttö sai :) Kunniamaininta tuli turkista sekä lihaskunnosta, sijoittui kolmanneksi luokassaan, sekä PPK4:ksi, todella tyytyväinen olen tuohon tulokseen!

 
Nappasin kaikista myös syksyiset kuvat lehtien seassa! Mitään huippuja ne eivät ole, mutta toivottavasti välttää!ei kiinosta..

6 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Teilläpä meni hyvin, kivat palkinnot! :D Me ei tuonne näyttelyyn päästy, kun oli samaan aikaan Liperin leipäpäivä, mutta joskus toiste sitten!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jilla kyllä yllätti :)
   Höh... tosiaan joskus toiste sitten! ;)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Hah, ite en oo oikeen tyytyväinen mihinkään noista :D Jillaa ei kiinostanu yhtään, Juuso ei halunnu pysyä paikallaan, Deena lahnaili samassa asennossa ja paikassa koko ajan ja Bisse näyttää hieman masentuneelta :D

   Poista
 4. Teidät on haastettu!

  http://korvakarva.blogspot.fi/2013/10/meidat-on-haastettu.html

  VastaaPoista