Sivut

perjantai 13. syyskuuta 2013

Vastaukset kysymyksiin

Hups, hieman on jäänyt tämä kysymyksiin vastailu... Koulu on vienyt kaikki voimat ja vapaa-aika menee kanien ja pupujen kanssa olemiseen. Muutenkaan ei koko aikaa jaksa koneen äärellä istua.
Kysymyksiä tuli ihan kiva määrä ja hyviä kysymyksiä oli kaikki! Joihinkin sain ihan kunnolla miettiä vastauksia ja toiset taas olivat itsestään selviä juttuja (8

Onko joku kaneista rakkaampi kuin muut?

-Joo ja ei.. Kaikilla on niitä hyviä ja huonoja puolia, sekä kaikki ovat rakkaita.
Yleensäkkään en lemmikeitäni laita tärkeysjärjestykseen, mutta kyllä Juusopappa taitaa olla se kaikista rakkain, onhan se sentään koko tämän kaniharrastuksen alku.

Mistä muista eläimistä pidät/minkä muun eläimen voisit ottaa kuin kanin?

-Koirat, kissat, rotat ja fretit ovat yksiä lempieläimiäni.
Koiraa tai rottia äiti ei meille halua, joten niitä ei ole mahdollista ottaa, ellei satu ihme. Frettiä taas en pysty kanien ja jyrsijöiden takia ottamaan. Myös oma kissa on aina ollut haaveissa. Rotu olisi ehdottomasti itämainen lyhytkarva.

Lempi kanirotu?

-Hmm... Vaikeeta! Kauheasti ei ole kokemusta eri kaniroduista, mutta yksiä lemppareita ovat käpöt ja hermut. Suurihopsusta ja reinistä olen myös haaveillut kauan.

Lempi kanin väri?

-Ruskea (+otter), sinisoopeli (+white) ja sininen otter ovat ainakin yksiä suosikeista. Toki on myös paljon muitakin upeita värejä!

Luppa- vai pystykorvat?

-Pystykorvat ehdottomasti. Lupat ei niinkään ole mieleeni

Tykkäätkö harjaksellisista kaneista?

-En erityisemmin. Toki niissäkin on kivoja ja söpöjä yksilöitä, mutta itseäni se karvanlaatu ei miellytä niin paljon, että itselleni ottaisin semmosen.

Mitkä ovat kaniesi parhaimmat/huonoimmat puolet?

Apua, tää on kans vaikee...
Jos vaikka aloitan Juusosta! Juusossa miellyttää sen helppo käsiteltävyys, ulkonäkö, sekä sen kiintyvyys. Kukaan muu ei saa siihen koskea, mutta mammalta tullaan aina kerjäämään huomiota ja herkkuja :3
Huonoja puolia on Juuson arkuus ja itsepäisyys.
Deenan parhain puoli taitaa olla sen iloisuus, joka päivä täytyy heittää kunnon iloloikat! Huonoja puolia on Deenan päähänpistot, kun se innostuu tuhomaan kaiken mikä sattuu naaman eteen. Yöllä on myös kiva heittää iloloikkia, vaikkei se olekkaan omistajan mielestä yhtä hauskaa.
Jillan paras puoli on sen seurallisuus. Aina nuolemassa käsiä ja naamaa, sekä kerjäämässä rapsutuksia. Huonoja puolia tolla tytöllä ei oikein ole, mutta tykkää myös satunnaisesti tuhota eteen sattuvia esineitä.
Bissen hyviä puolia ovat myös seurallisuus ja nuoleminen. Huonoja puolia tuosta ei vielä ole ilmennyt, mutta mattoa ja verhoja on kiva maistella, toivottavasti kuuluu vain ikään!
Matamin parhain puoli on ehdottomasti seurallisuus ja huonoja puolia on sen merkkailu ja sen sotkeminen.

Millaisen kanin tulevaisuudessa ehdottomasti haluaisit?

-Unelma pupu olisi väriltää ruskea otter, kooltaan noin pari kiloinen ja kropaltaan jänismäinen. Jonkunlainen risteytys siis.
Luonteeltaan se olisi seurallinen ja hoitotoimenpiteet tulisi onnistua ongelmitta.Sukupuolella ei niinkään ole väliä.
Myös reini ja suurihopea minulla joskus tulee toivottavasti olemaan.

Tulvatko kanit tulevaisuudessa kuulumaan tulevaisuuteesi jollain tapaa?

-Toivottavasti noita tulee aina olemaan useita.
Joskus jos löytyy "se oikea" rotu minulle niin voisin harkita kasvattamista.

Millaisia päivittäisiä rutiineja teillä on kanien kanssa?

-Aamulla ennen kouluun lähtöä katson, että kaikilla on vettä ja heinää. Tarvittaessa täytän pullot ja lisään heinää.
Koulun jälkeen päästän kanit vapaaksi huoneeseeni. Satunnaisesti puuhastelen ja seurustelen niiden kanssa tai käyn ulkoilemassa.
Illalla annan pellettiä ja silloin tällöin tuoreruokaa. Tarkistan uudestaan vesi- ja heinätilanteen ja lisään niitä tarpeen tullen.

Miten totutit kanit toisiinsa?

-Joskus olen kokeillut laittaa Juusoa ja Jillaa yhteen, mutta ei siitä mitään tullut, kun olivat heti kiinni toisissaan. Deenan tulon jälkeen päätin kokeilla, että miten käy jos laitan kaikki kolme samaan. Juuso ja Jilla hyväksyivät Deenan, muttei toisiaan. Niillä oli hieman välien selvittelyä jonkun aikaa, mutta se meni pian ohitse. En siis koskaan ole noita totuttanut toisiinsa vaan laitoin ne vaan samaan häkkiin keskenään ja edelleen elävät sovussa.

Mikä on kaneistasi suosikki?

Kuten jo ensimmäisessä kohdassa sanoin niin minulla ei yleensä ole tapana lajitella lemmikeitä paremmuusjärjestykseen, mutta vastaan taas Juuso. Myös Jilla on huippuotus! tai no kaikkihan nuo ovat...

Haluaisitko lisää kaneja neljän lisäksi?

-Oikeastaan noita on viisi ;)
Mutta siis toki haluaisin jos olisi mahdollista ottaa ja jos olisi kunnon tilat kaikille kaneille.

Minkä eläimen olisit hankkinut, jos et olisi saanut kania?

-Kanin valitsin, koska en saanut koiraa. Koira on siis aina ollut suurin haave, mutta koska äiti ei meille koiraa halua niin sitä ei ole tulossa.
Jos minulla ei olisi kaneja niin fretti tulisi ehdottomasti. Ehkä myös rottia.

Oletko ruusukehirmu näyttelyissä, harmittaako jos kanisi ei voita?

-Ei harmita. Näyttelyissä ei ole tärkeintä voittaminen, vaikka yleensä sieltä joku palkinto tuleekin.
Näyttelyissä käyn lähinnä vaan sen takia, että nään ihmisiä ketä en ehkä vapaa-ajalla muuten näkisi, siellä pidetään myös hauskaa ja saadaan lisää kokemusta kaneista!

3 kommenttia:

 1. Haastoin sinut!

  http://kaninpaivia.blogspot.fi/2013/09/kanien-kesa-2013-haaste.html

  VastaaPoista
 2. Voiii Bisse on niin älyttömän söpö tossa kuvassa c:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hih, hän on ällössoma :3 laatu vaan on mitä on..

   Poista