Sivut

keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Viikon kuulumisia

Alku viikosta vuorostaan Jilla oli hieman löysällä.. Toivotaan, että on vain jotakin ohi menevää, eikä kakaroille mitään tulisi. Muuten on ollut oma itsensä, kerjää ruokaa ja silityksiä, heittää iloloikkia ja on koko ajan nuolemassa käsiä ja naamaa. Nyt on kuitenkin papana jo paremman näköistä, eikä haise yhtä voimakkaasti, kuitenkin seurailen tuota vielä. Jillalla on nyt myös ihan kauhea kiima.. Kokoajan häntä pystyssä tarjoaa itseään, mutta jos joku siihen koskee niin alkaa kauhea huuto ja tulee turpaan. Häkissä ollessaan se on kauhea ja jahtaa toisia, joten on saanut olla yksin omassa häkissä.
Bissestä on tullut aivan ihana pikku mies. Se kasvaa hurjaa vauhtia ja rohkaistuu päivä päivältä enemmän. Uskaltaa jo pomppia muiden mukana pitkin huoneeni lattiaa ja kerjää silityksiä ja ruokaa. Pikkunen on myös innostunut nuolemaan kovasti sormia. Bisse on myös oppinut hyppimään sängylleni ja se on nyt ihan kokonaan vallannut sen! Otti sen lempi paikakseen ja sieltä se aina löytyy makoilemasta.
Tuo nelikko on aivan mahtava, harmi vain, että pian Bisse täytyy pian erottaa, ettei tule vahinkolapsosia. Jilla ja Deena on kovia pesemään toisiaan ja pitää huolen, ettei pojat jää ilma pusuja ja huolen pitoa.
Minun huoneessa ei voi tehdä mitään ilman että tuo lauma ei pyörisi jaloissa.... hyvän kun pystyssä pysyy! Onhan se hyvä ja kiva asia, että ne ovat seurallisia ja huomionkipeitä, eikä vietä koko aikaa missään piilossa peloissaan.

Osaa nuo olla aikamoisia riiviöitäkin. Kokoajan saan olla siivoamassa niiden papanoita ja puruja pitkin lattiaa. Yhtenä päivänä ne oli levitellyt pelletit ja kaurat pitkin lattiaa, ihana siivoaminen siinä oli. Totta kai olin myös imuroinut juuri ennen sitä :) Toisena päivänä nuo olivat päättänyt hyökätä koululaukkuuni... Ne olivat tyhjentänyt sen kokonaan. Kirja, vihkot ja monisteet olivat pitkin lattiaa. Kirjaa oli onneksi syöty vain yhdestä kulmasta, mutta vihkot ja monisteet olivat kärsineet senkin edestä, kiitos puput <3
Tähän päivään on kuulunut kanien häkkien siivousta, samalla putsasin myös hamstereiden terrat. Imuroin kok kämpän, mutta minun huoneeni ei kauaa puhtaana pysynyt, kun papanatykit innostuivat pudottelemaan pommejaan pitkin lattioita. Tänään aloitettiin myös toinen Lauran tuomista heinäpaaleista. Ihanan vihreää, hyvä laatuista ja aivan ihanalle tuoksuvaa heinää. Kiitokset jälleen Lauralle!
Äiti on koko viikon poissa kotoa, joten myös Matamin on minun hoidettavissa. Harjailin sen tassuja ja peppukarvoja, kun olivat melko pahasti huopaantuneet ja pissaiset. Matamilla on kiva karvanvaihto meneillään ja huomasin, että sillä on kauhea tupsuhäntä :D

Ikinä en ole törmännyt yhtä sotkevaan kaniin mitä Matami on... Koko ajan putoaa papanoita ja vähän väliä se on ruikkimassa. Sen tassut ja takapuoli on kokoajan pissasta märkä, nam.
Myös sen häkkiä saa olla kokoajan siivoamassa. Tyttö pitää kyllä huolen, että heti siivouksen jälkeen paikat on taas likaiset. Jokaisen unelma kani! tai sitten ei...Kuvia en jaksanut käsitellä, mutta koittakaa kestää!

Innostuinpas tuossa myös punnitsemaan kaikki pupuset. Tässä kaikkien painot:

Juuso 860g
Bisse 933g
Deena 1589g
Jilla 2337g
Matami 2400g

Tänään kirjoitin kanien ilmokaavakkeet Kontiolahteen ja tulostin kuitin. Huomenna vien ilmot postilaatikkoon, että ehtivät perille asti ennen viimeistä ilmottautumispäivää. Mukaan lähtevät siis Juuso, Jilla, Deena ja Bisse. Hui, Bissen ensimmäinen petti! Tällä hetkellä kaikki ovat suht kivassa kunnossa, mutta tuskin enää loppu kuusta... Niin ja Bisseltä puuttuu vielä vk-tatska, se täytyy vielä hommata hyvissä ajoin!

3 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Oii, tosi sulosia noi sun kanit. :)

    VastaaPoista
  3. Awww!! Matami on mielestäni aivan supersöpö!! <3

    VastaaPoista