Sivut

maanantai 28. lokakuuta 2013

Eläinlääkärireissu nro 1 (+näyttely suunnitelmia)

Tänään kello 18.30 Matamille oli varattu aikaa SoVettiin. Itse ehdotin Arkkia, mutta ei äiti minua koskaan halua kuunnella.
Saavuttiin pari minuuttia myöhässä, kävimme ilmottautumassa ja saimme sitten odotella jonkun aikaa meidän vuoroa.
 Matamilta mitattiin kuume ja kuunneltiin sydän, joista molemmat olivat normaalit. Eläinlääkäri kokeili pattia ja kurkkasi suuhun. Hieman tyttönen pisti vastaan. Ei ollut yhtään hauskaa, kun suuhun tungettiin kaikkea ylimääräsitä... Eläinlääkäri huomasi sitten, että Matamilla on todella pahoja hammaspiikkejä suussa. Eipä ne tuolla osannut asialle mitään tehdä ja saatiin lähete Arkkiin.
Noh, mutta onneksi saatiin kuitenkin asia selvitettyä ja Matami pääsee heti huomenna jatkohoitoon!
Tässä on vielä diagnoosi:

"Matamilla todettiin vasemmalla hampaissa pahat hammaspiikit, jotka painoivat poskeen ja olivat aiheuttaneet paiseen. Yleisvointi oli muuten yhvä, mutta syöminen oli ollut jonkun verran kivuliasta.

Matami sai pistoksena kipulääkkeen ja sille varattiin aika huomiselle jatkohoitoon Eläinlääkäriasema Arkkiin, jossa hammaspiikit poistetaan ja paise hoidetaan.

Paastolla EI saa olla. Annetaan herkkuruokia, joita Matamin on helppo pureskella."

Huomenna siis pidän vapaapäivän koulusta ja menen kello yhdeksi eläinlääkärille Matamin kanssa. Toivotaan nyt, että Matami kestää nukutuksen, eikä tule mitään komplikaatioita tai muuta vastaavaa. Onneksi ei kuitenkaan mitään vakavempaa ollut, eiköhän tuo tuosta selviä! :)


Muut kanit ovat edelleen hoidossa. Voi olla, että Bissen, Juuson ja Deenan saan takaisin kotia vasta Turusta. No, mutta ainakin tiedän, että ovat hyvällä hoidolla! Jillaa olen käynyt moikkaamassa, kun se on tässä lähellä hoidossa. Ihana pusuttelija se on edelleen <3
Bisse oli myös Humppilan näyttelyssä. Pisteitä kertyi 93, mutta sijoituksiin ne eivät riittäneet. Sai kuitenkin lahjoituspalkintona pussin RRää, kun oli Päivän Hörökorva! Hieno poika :3
Turun näyttelyyn olen ilmonnut etukäteen vain Bissen, mutta saa nähdä, että laitanko muita jälkkärillä. Hieman olisi suunnitelmissa lähteä 17.11 Lappeenrantaan näyttelyyn, jossa pääsisi moikkaamaan Deenan siskoa, Fotinia. Kohta täytyy laittaa myös Lemmikkimessujen ilmot eteen päin.

7 kommenttia:

 1. Voi raukkaa :(. No hyvä, että pääsee Arkkiin.. On nuo hammaspiikit aika ikävä homma sen voin sanoa. No mutta pärjäilemis Matamille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset <3 Toivotaan nyt että paranee kunnolla :)

   Poista
 2. Voi kurjuus. Tsemppiä huomiselle! Toivottavasti Matami parantuu nopeasti :)

  VastaaPoista
 3. Onneksi ei ollut mistään vakavemmasta kyse! Paranemisia matamille :) tiiätkö millä kokoonpanolla oot messuille tulossa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vielä en yhtään tiedä.. Ainakin Deena ja Bisse lähtee mukaan. Mahdollisesti myös Juuso ja ehkä Jillankin voisi ottaa. Petteilemään siis nuo. Esteille ei varmaan olla tulossa, mutta saa nähdä ;) Suunnitelmissa olisi myös ottaa hamsterit petteilemään!

   Poista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista