Sivut

tiistai 29. lokakuuta 2013

Eläinlääkärireissu nro 2

Elikkäs yhdeksi oli varattu aika Eläinlääkäriasema Arkkiin ja lähdettiin ajamaan jo hyvissä ajoin ja oltiinkin jo 12.40 paikalla. Meidän tiedot otettiin ylös ja meidät otettiin heti sisään.
Eläinlääkäri tutki Matamin ja sanomista tuli pissaisesta takapuolesta, johon antibiootin täytyisi myös tehota(on siis aina märkänä pissasta, eikä olla osattu huolestua tuosta). Jutskailin siinä sitten hetken aikaa ellän kanssa ja tultiin siihen tulokseen, että yritetään hoitaa Matami kuntoon. Hammaspiikit voivat kuitenkin uusiutua ja ruokavalio täytyy muuttaa kokonaan uusiksi. No mutta mitäpäs sitä turhia lätisemään, kun on lääkärin diagnoosikin:

"Matamin vasemmassa poskessa oleva valtava paise avattiin ja tyhjennettiin. Paise on saanut alkunsa vasemman puolen yläposkihampaiden alueen juuritulehduksesta, hampaiden asennot ovat muuttuneet virheellisiksi tulehduksen vuoksi.
Hampaat lyhennettiin ja tulehduksen hoitoon aloitettiin antibioottikuuri. Kotona kuuria jatketaan yllä olevien ohjeiden mukaan.

Tukihoitona tarjotaan helposti pureskeltavissa olevia ruokia, tarvittaessa porkkanaraastetta, salaattia ym.

Jotta hammastilanne paranisi, täytyy Matamin jatkossa syödä heinävoittoisesti ruokansa. Kunhan toipuminen on lähtenyt käyntiin, jätetään Matamilta kaurat pois ja vähennetään pellettien määrää niin että jatkossa saisi ½dl/päivä. Jos laihtuu liian voimakkaasti, voidaan pellettien määrää hieman lisätä, mutta tärkeää olisi että Matami pureskelee riittävästi heinää. 

Kontrollikäynti hampaiden suhteen on tarpeen 1kk kuluttua."

Seitsemän aikaan käytiin tyttö hakemassa kotia ja siellä se oli jo virkeänä syömässä. Meille kerrottiin vielä hoito-ohjeet ja annettiin läjä lääkkeitä mukaan. Antibiootit kestävät 14-20vrk, kipulääkitys 3-4pv:n ajan ja haavaa täytyy puhdistaa päivittäin.
Heti kotiin päästyä Matami juoksenteli innokkaana olkkarissa ja oli kerjäämäässä rapsutuksia. Toivotaan nyt, että parantuisi tuosta, eikä hammaspiikit uusiutuisi.7 kommenttia:

 1. Voi Matamia, se on niin raasun näkönen! ): Parane pian pupuli <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä että kuitenkin syö ja on lähes oma itsensä :) Täytyy nyt toivoa parasta!

   Poista
 2. Voi pikkuista :((. No parempaan tässä kuitenkin ollaan menossa. Kun päivä kerrallaan menee niin varmasti mikään ei voi loppua muuten kuin parhain päin :)

  VastaaPoista
 3. Hui miten hurjan näköinen tuo poski! Onneksi toimenpide meni hyvin! Toivottavasti toipuminenkin menee hyvin :)

  VastaaPoista
 4. Hyvä ettei ollu mitään pahempaa, paranemisia Matamille! :)

  VastaaPoista