Sivut

perjantai 4. lokakuuta 2013

Maailman Eläintenpäivä 4.10

Tänään vietetään siis Maailman Eläinten päivää ja 4.-10.10 on eläinten viikko.
 Muistatteko te lemmikkiänne/lemmikeitänne mitenkään tuona aikana?
Me ei  pupujen kanssa mitenkään erityisemmin "juhlita", mutta siivoilin tänään pupujen häkit ja annoin herkuiksi hieman omenaa ja porkkanaa. Sunnuntaina siivoan hamstereiden asumukset ja voisi niillekkin tänään illalla antaa jotakin hyvää. 

Heti koulusta päästyäni alkoi siivoaminen, koska äiti haluaa aina siivota ennen kuin lähdemme reissuun jonnekkin.. Tiistaina siis ollaan lähdössä turkkiin kahdeksi viikoksi lomailemaan. Sunnuntaina Juuso ja Deena lähtee Lauralle hoitoon ja Bisse Lauran kautta kasvattajalleen Hannalle. Bisse lähtee Hannan mukaan Humppilan näyttelyyn 26. päivä, joten sieltä voi pikku miehen bongata! Matami lähtee jollekkin äidin kaverille ja Jilla minun kaverilleni Jennille. Jenni käy myös meillä kotona muutaman kerran katsomassa, että hamsterit ovat kunnossa, sekä antaa niille ruokaa ja vettä. Kauhea ikävä noita karvaotuksia tulee, mutta pakko kai sitä on lähteä!

Olen tässä parina päivänä kanien kanssa hengaillessa huomannut, että Jilla ja Deena on aikamoisia sikoja :D Annoin kaneille omenan siivun, mutta eipä sen syömisestä mitään tullut. Aluksi Deena nappasi omenan suuhunsa, juoksi piiloon muilta ja rupesi syömään omenaa. Vähän ajan päästä muu lauma tuli perästä ja Jilla nappasi omenan suuhunsa ja juoksi karkuun, muu lauma tietenkin perässä. Kohta omena oli taas Deenalla jne.. Oli se aika huvittavan näköistä, kun kanit juoksivat ympäri huonetta.
Yhtenä iltana kun olin kaneille heittänyt häkkiin heinäkasan, niin Juuso meni ja otti yhden heinän korren kasasta ja meni yksikseen sitä nurkkaan syömään tai siis ainakin yritti... Deena meni perästä ja rupesi heinää repimään Juuson suusta. Ihan kun sille ei olisi riittänyt heinää siitä kasasta :D

Toissa päivänä hieman pallottelin hamsuja ja kuvailin niitä. Ei niistä kumminkaan mitään hienoja kuvia tullut, kaikki oli heilahtaneita tai tarkennut oli surkea..  Huomasin myös, että Islan kunto on hieman huonontunut... Se on melko luinen ja turkki on hieman huonossa kunnossa. Täytyy seurailla ja katsoa, että meneekö tuosta parempaan suuntaan. Eihän tuo ole vielä edes vuotta niin luulisi, ettei ole ainakaan iästä johtuvaa. Eilen illalla kävin Juuson kanssa ulkoilemassa. Vauhtia tuolta papalta kyllä edelleen riittää! En meinannut perässä pysyä kun Juuso juoksenteli pitkin pihaa. Välillä piti tietty pysähtyä myös hieman syömään. Tuttuun tapaan myös kamera oli mukana ja pari ihan kivaa kuvaakin tuosta sain. 


Kunhan lomalta tulen niin täytyy käydä hakemassa lisää vapoa ja purupaali, kun alkaa varastot olla tyhjinä. Ennen lomaa täytyy myös käydä hakemassa hamstereille ruokaa, kun on vain parille päivälle enää ruokaa. Meille tulee myös tämmöinen häkki käytettynä, eikä ole missään huippu kunnossa, mutta välttää kyllä. Tuo tulee parvekkeelle ja sinne pääsevät asumaan Jilla ja Deena.
Hieman olisi suunnitelmissa laittaa Bisse ehkä Matamin kanssa asumaan, kun siltä saa pallit pois. Muitakin pupumaisia asioita olen pienessä päässäni pohtinut, mutta siitä ei sen enempää, kun mikään ei ole vielä varmaa. Aina tuppaa tulemaan joku este, eikä suunnitelmani koskaan mene niinkun pitäisi. 

Loppuun vielä kuva minusta ja Jillasta. Kuva on otettu serkkujeni luona viikko sitten, mutta äsken vasta "löysin" sen kameran muistikortilta ja hieman käsittelin sitä.6 kommenttia:

 1. Meilläkään ei erityisemmin tuota Maailman eläinten päivää juhlittu, mutta jos sää sallii, niin huomenna aion ulkoilla kanien kanssa hieman pidempään. Noi mun kanit sietää toisiaan nykyään vaan ulkona. Sisätiloissa, jos Nasu on lähelläkään Maxia nii Max heti hampaat ojossa rynnistää kohti, näykkii yms. Pari viikkoa sitten tilanne oli ihan eri, ne tuli sisälläkin hyvin toimeen, mut nyt Max ei ilmeisesti enää siedäkään Nasua. Nasu aina menee itse kiinni Maxin kylkeen ja Max ei tykkää yhtään...

  Mut onnea Bisselle sinne näyttelyyn. :)

  VastaaPoista
 2. Voi harmi... Kiva kuitenkin, että tulevat edes ulkona toimeen nii voi siellä olla kimpassa! :>
  Kiitos! Toivotaan, että tällä kertaa menisi hieman paremmin näyttelyssä :')

  VastaaPoista
 3. Minä siivosin kanieni häkit ja pistin herkkutangot häkkiheinin. En mitään sen erityisempää :). Sinulla on tosi kiva blogi ja söpöjä kaneja! Liityin lukijaksikin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Uudet lukijat ovat aina tervetulleita :)

   Poista
 4. Viimeinen kuva: pupukuiskaaja. ;DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah :D Täytyi yrittää takoa järkeä Jillan päähän ;)

   Poista