Sivut

perjantai 25. lokakuuta 2013

Mikä on, Matami...?

Keskiviikkona äiti kävi hakemassa Matamin kotiin. Silittelin mammaa, otin sen syliin ja tutkailin sitä hieman tarkemmin. Huomasin sen poskessa kauhean kokoisen patin. Patti on kova, eikä Matami arista sitä yhtään... Epäilen hieman, että kyseessä olisi pasteurellan aiheuttama patti, mutta varma en voi olla. Muuten Matami on reipas ja suht' hyvässä kunnossa. Hieman se vaikuttaa vaisulta ja se kauhea papanan pudottelu on loppunut, pari papanaa saattaa silloin tällöin löytyä lattialta. Myös ruoka, heinä ja vesi maistuu ainakin jotenkin.
Jos tuo ei tuosta mihinkään katoa niin käydään ensi viikolla näyttämässä eläinlääkärille. Toivottavasti ei muita oireita tulisi, että rakas löllöpallo voisi vielä olla meidän kanssamme.
Pasteurellasta ei vissiin helpolla parannuta? Ollaan äidin kanssa juteltu asiasta ja tultu tulokseen, ettei me aiota Matamia kiusata lääkkeillä ja pitkällä parantumis jaksolla. Kuitenkin ikää jo jonkun verran kertynyt mittariin ja ei koskaan ole ollut missään huippukunnossa. Noh, mutta katsotaan nyt, että mihin suuntaan Matamin tila menee ja ruvetaan sitten vasta miettimään, että mitä tehdään...


Tässä pikainen ja huono kuva tytön naamasta. Kai tuosta huomaa, että toinen poski on paljon isompi, kuin toinen? 

8 kommenttia:

 1. Voi raukkaa :(. Miten ikinä tetkään niin se on varmasti paras ratkaisu. Pärjäilkää Matamin kanssa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos <3 täytyy nyt seurailla ja käydä ellällä näyttämässä tuota ja tehään sitten päätös.. :/

   Poista
 2. Meidän Lumilla on kans semmonen kova patti pää laella, eikä se arista yhtään ja syöjä ja on ihan normaali, mikähän mahtaa olla ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mitään tietoa.... Voihan se olla ihan vain rasvapatti tai sitten pasteurellan aiheuttama. Me käydään varmaan eläinlääkärillä näyttämässä tuota, että saataisiin jonkunlainen varmuus asiasta.

   Poista
  2. Kaneille tulee myös kasvaimia, mutta kannattaa lähteä tutkimaan asiaan eikä vain kummastella.

   Poista
 3. Voi matami-mammaa ): me toivotaan kaikki sormet ristissä parasta!

  VastaaPoista
 4. Voi Matamia! :c Toivottavasti asia selviää ja mitä sitten ikinä tapahtuukaan, ratkaisusi ovat aina oikeassa. <3

  VastaaPoista