Sivut

maanantai 27. tammikuuta 2014

Chloe "Femma" 16.5.2011-20.2.2012

Meillä on kaikki hyvin ja mitään kummempia ei jälleen ole tapahtunut. Bisse toipui hyvin kastroinnista ja muutti sisälle. Nyt siitä on tullut aivan ihana mamman mussukka ja kunnon lellikkipoika.
Mutta nyt asiaan. Ajattelin, että teen esittelyt minun edesmenneistä pupuista, kun blogi on ollut kovin hiljainen ja täällä kotirintamalla ei mitään oikeen tapahdu. Koko aika saa vaan olla siivoamassa noiden sotkuja ja muuta mukavaa ;D
 Pilven päälle on lähteny kaksi pientä puputyttöä aivan liian aikaisin. Tässä esittely Femmasta. Reinan esittelen myöhemmin.


Kiki siskon kanssa

Femma syntyi 16.5.2011 ja oli sinisoopeli hermeliini.
Kauan olin pyöritellyt päässäni toisen kanin hankintaa, vaikka piti pysyä vain yhdessä. Ajattelin kuitenkin, että Juuso tarvitsisi itselleen kaverin, kunhan saisin sen kastroitua. Laura oli kaveriporukkansa kanssa tuona kesänä menossa Ruotsiin ja sieltä oli tulossa paljon kaneja Suomeen. Ruotsista palattuaan Laura tarjosi minulle pientä sinisoopeli hermua ja kun pääsin tuota katsomaan niin päätös oli tehty. Femma muutti minulle heti.
Femma oli hieman ujohko, mutta kuitenkin reipas ja iloinen tyttö. Iloloikat lensivät kun pääsi huoneeseeni jaloittelemaan. Minä ja velipuoleni oltiin ainoat ihmiset joihin Femma luotti kunnolla. Olimme ainoat joiden luokse Femma tuli vapaaehtoisesti. Juuso kastroitiin 17.8.2011 ja pian sen jälkeen lapsoset pääsivät muuttamaan yhteen. Juuso toi paljon rohkeutta Femmalle ja niistä tulikin heti hyvät ystävät. Pian sen jälkeen Meille muutti Matami ja noista tuli kiva kolmikko. Femma ja Matami oli kuin paita ja peppu. (yhyy, miksei Matami enää voi hyväksyä ketään-.-'). Femma oli myös todella kiltti pikkunen, eikä koskaan tuhonnut mitään. Pystyi siis ulkoilemaan ilman mitään ongelmaa. Johdot ja lattialistat saivat olla rauhassa ja pissat osuivat sille tarkoitettuun paikkaan.
näyttelypupu
Femman kanssa käytiin parissa näyttelyssä ihan hyvin pistein. Pari KuMaa ja luokkavoittajia tarttui mukaan. Femma oli aina todella kivassa karvassa,käsittely oli todella helppoa ja Femma oli kivan lihaksikas. Myös esteitä kokeiltiin joskus ihan vain leikkimielellä, mutta ei Femma niistä pahemmin kiinostunut. Ulkomuotoon ei koskaan ehditty, mutta eipä se kai haittaa, kun ei tuo mikään kovin kaunis hermuksi ollut. Minulle kuitenkin maailman kaunein tyttö <3
Talvella erotin Femman muista ja rupesin suunnittelemaan sille poikuetta. Joulukuussa Femma astutettiin Lauran valk ps hermulla Calvinilla. Vatsa kasvoi kivasti ja poikaset syntyivät silloin kun pitikin. Aluksi kuitenkin luulin, ettei poikasia ole, kun ei näkynyt pesää tai mitään. Kuitenkin tarkemmin katsottuani huomasin, että häkissä oli kaksi epämuodostunutta poikasta joita Femma oli maistellut.
Seuraavana päivänä syntyi vielä yksi muksu lisää ja se oli myös vammainen ja syöty. Ajattelin, että kokeilisin myöhemmin uudelleen ja antaisin Femman pitää hieman lomaa.
Eräänä aamuna kuitenkin huomasin, että Femma istui nurkassa todella apaattisena ja pää oli kääntynyt vinoon ja pystyssä pysyminen oli vaikeaa. Kysyin Lauralta apua ja epäiltiin korvatulehdusta, joten heti vaan soittoa eläinlääkärille. Illaksi saatiin aika ja saimme kuulla ikäviä uutisia. Femmalla oli e.cuniculi. Paranaminen ei ollut varmaa, mutta halusin kuitenkin kokeilla hoitaa tytön kuntoon. Tuolloin en ollut vielä tutustunut tuohon tautiin, mutta nyt jos jollekkin e.cuniculi tulisi niin päästäisin heti kanin kivuista. Olin itsekäs ja annoin Femman kärsiä liian kauan ja se kaduttaa vieläkin. Itse lähdin parin päivän päästä rippileirille ja Femma jäi äitin hoidettavaksi. Ei siitä oikeen mitään tullut, kun mihinkään en pystynyt keskittymään, kun Femmaa vain mietin. Koko aika odottelin myös uutisia äitiltä. 19.2 tuli viestiä äitiltä, että minun täytyisi soittaa heti kuin mahdollista. Tiesin heti mikä olisi edessä. Femman kunto oli romahtanut täysin ja seuraavana päivänä koitti Femman viimeinen matka <3 Äiti tuli hakemaan minut ja Femma oli kauheassa kunnossa. Todella laiha, eikä meinannut pysyä pystyssä ollenkaan. Vain yhdeksän kuukauden iässä jouduin hyvästelemään rakkaan <'3
Nyt Femma poikasineen lepää Reinan vieressä mökillämme. Yhteisen ristin askartelin Reinalle ja Femmalle ja siellä se edelleen on pystyssä ja muistona.Femma sairastaa
Kukkaistyttö5 kommenttia:

 1. Harmi, kun kuoli noin nuorena. ;(

  VastaaPoista
 2. Osanottoni ja todella kauniisti olet kirjoittanut Femmasta. :)
  On ollut minun mielestäni kaunis yksilö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3
   Femma oli kaunis, vaikkei ihan standardin mukainen hermu :')

   Poista