Sivut

maanantai 6. tammikuuta 2014

Vuosi 2013

Kai minäkin voisin jotain yrittää kirjoitella ja muistella menneestä vuodesta. Mitään kummempia ei kuitenkaan tapahtunut.
Vuosi alkoi pikkuisen lauman kanssa. Silloin minulla siis oli vain Juuso, Jilla ja Matami, kolme hiiri naarasta sekä perheen yhteiset kissa veljekset Tassu ja Rasmus.
Alkuvuodesta ei mitään merkittävää tapahtunut ja näyttelyitääkään ei muistaakseni pahemmin ollut.

Tammikuussa yhdellä hiirellä huomasin kasvaimen, joten sen oli aika päästä pois. Tuolloin olin myös etsimässä itselleni uutta hamsteria, koska Neelamamma oli joulukuussa nukkunut pois, enkä pystynyt ilman hamsua olemaan. Löysin Islasta ilmoituksen ja varasin sen.

Helmikuussa Isla muutti meille. Myös kaksi muuta hiirtä lopetettiin vanhuuden vaivojen takia.

Maaliskuun 17. päivä sain ehkä maailman kamalimman viestin. Olin tuolloin lenkillä äitini ja kaverini koirien kanssa ja kehuin, kuinka ihana (isäni)koira Vili on ja kuinka hyvässä kunnossa se on, vaikka oli juuri täyttänyt 12 vuotta. Luin viestin ja järkytyin. Siinä luki, että Vili oli jouduttu lopettamaan, kun takajaloissa oli ollut jotain vikaa. Vili oli ensimmäinen lemmikki ja rakkain kaikista, vaikka asuikin kaukana isäni luona. Se opetti minulle paljon niiden kaikkien vuosien aikana <3
Tuolloin taisi olla myös vuoden ensimmäiset näyttelyt jonne pääsin. Ne olivat 30. päivä Helsingissä. Tuolla olin Juuson ja Jillan kanssa, eikä saatu kummoisia pisteitä karvanvaihdon takia. Joku KuMa tarttui jommalle kummalle.

Huhtikuussa oli PetExpo jossa mukana olivat Juuso ja Jilla. Tuolla yritettiin myös astuttaa Jillaa, joka ei jäänyt tiineeksi. Juuso sai pisteitä huikeat 94,5 ja oli PPK3, lkv2 ja sai lahjoituspalkinnon "paras kääpiö rotuinen". Jilla sai pisteitä 93 ja sai kunniamaininnan jostakin. Astutuksen yhteydessä tullut rupi hieman verotti pisteitä.
Huhtikuussa syntyi myös Deena, jonka varasin silloin

Toukokuussa Matami muutti parvekkeelle komppariaitaukseen. 11. päivä oli PiNan järkkäämä näyttely Lempäälässä. Tuolla oli mukana Juuso, Matami ja Isla, jolla todettiin häntämutka eli knikki. Seuraavana päivänä oli Vantaalla SHYn järjestämä hamstereiden JV jonne olin ilmoittanut Islan ulkomuotoon. Hylkyä odotin knikin takia, mutta sai tuo H+:n.
14. päivä kissa veljekset Tassu ja Rasmus täyttivät jo 7 vuotta.
26. päivä oli LeKan järkkäämä pet.näyttely Salossa. Tuolla oli mukana vain Juuso, joka keräsi itselleen 94,5p ja KuMan turkista.
Viimeisenä päivänä isäni saksanmetsästysterrieri Otto täytti huikeat 9 vuotta!

Kesäkuussa meille muutti kauan odotettu esteristeytys tyttö Deena! Samalla kyytiin tuli Veeralta vensku uros astutuslainaan. Yritin Jillaa astuttaa, mutta tälläkään kertaa ei halunnut tulla tiineeksi...
25. päivä Jilla täytti jo kokonaisen vuoden!


Heinäkuu meni suurimmaksi osaksi Liperissä isäni ja serkkujeni luona viettäen. Mukana olivat Juuso ja Deena. Matami ja Jilla saivat olla kotosalla äitin hoivissa.
19. päivä Juusolle tuli kolme vuotta mittariin!
Meille tuli myös sinisoopeli hermeliini etsimään itselleen uutta lemmikkikotia, josta tulikin kivasti kyselyitä ja poika varattiin melko pian :)

Elokuun 17. päivä oli taas PiNan järkkäämä petnäyttely Lempäälässä. Tuolla olivat mukana Isla, Deena ja Jilla. Isla sai EH-:n, Deena 91,5p ja Jilla 93p + KuMa. Näyttelyssä oli myynnissä cämpsyjä ja semmoisesta olen aina haaveillut, joten semmoinen oli myös pakko saada! Walt poika kotiutui siis sieltä.
Elokuussa yhdstin myös Juuson, Jillan ja Deenan laumaan ja tulivat hyvin toimeen keskenään, jeee.
25. päivä oli Turunmessujen yhteydessä petnäyttely. Juuso sai pisteitä 94 ja kunniamaininnan, Jilla sai 93,5p + KuMa ja Deena 95p, ollen PPK 1 ja lkv 1, myös joku kunniamaininta tarttui mukaan.
Tuolta saapui myös pieni ylläripylläri vauva, Bisse <3 Melko heräteostos tuo oli, mutta koskaan en ole sitä katunut!
Elokuussa myös kissaveljekset lähtivät uuteen kotiin.

Syyskuussa ei mitään kummempia tapahtunut. Lähdin Deenan, Juuson, Bissen sekä Jillan kanssa Kontiolahden näyttelyyn. 28. päivä. Deena ja Bisse saivat 92,5p, Juuso sai 92p ja Jilla 95p. Juuso oli lkv 1 ja Jilla lkv 2. Jilla sijoittui myös PPK 4:ksi ja Juusolle ja Jillalle tarttui KuMat jostakin.

Lokakuussa oli Turkinmatka, jolloin kanit olivat hoidossa. Matami oli äitin kaverilla, Juuso ja Deena Lauralla, Bisse Hannalla ja Jilla Jennillä, jonne jäi sitten asustelemaan pitkän mietinnän jälkeen.
Kun haimme Matamin, huomasin, ettei kaikki ole kunnossa. Matami oli todella poissaoleva ja poskeen oli tullut patti. Pelkäsimme pahinta, mutta eläinlääkärissä huomattiin, että kyse on vain hammaspiikeistä. Seuraavana päivänä menin Matamin kanssa Eläinlääkäriasema Arkkiin jossa Pallero nukutettiin ja hampaat hoidettiin kuntoon. Eivät ole onneksi uusiutuneet ja elää nykyään normaalia elämää.

Marraskuussa oli jälleen näyttelyt Turussa. Tuolla olivat mukana Bisse ja Deena. Bisse sai 94p + lahjoituspalkinto ja Deena 96p + PPK 6 + lahjoituspalkinto x2. Tuolta meille muutti Norjalainen hermu uros Fredi.
Huomasin myös, että Waltilla ei ole kaikki hyvin. Sen toinen silmä vain turposi ja turposi päivä päivältä enemmän. 19. päivä tein sen vaikean päätöksen ja päästin pojan pois <'3
Loppu kuusta koitti vihdoin kauan odotetut Lemmikkimessut! Sieltä minulle muutti ryssähermu Blini ja pettiin olin sen lisäksi ilmonnut Bissen ja Deenan. Omat kanit eivät mitään hyviä pisteitä saanut, mutta pari lahjoituspalkintoa kuitenkin tuli mukaan. Jilla tyttönen taas loisti ja  sai 95,5p + lkv 2 + PPK 4 + lahjoituspalkinto.

pahiss

Joulukuussa ei mitään kummempia tapahtunut. Koulussa oli paljon kiireitä ja yli puolet kuusta olin lomailemassa Itä-Suomessa.
Isla tyttönen täytti vuoden 26. päivä!

Tulevalle vuodelle en jaksa mitään kummoisia tavotteita asettaa, mutta toivon mukaan kaikki pysyvät terveenä, että vältytään eläinlääkärikäynneiltä. Bisseltä lähtee pallit jossakin vaiheessa ja saa Deenan kaverikseen. Myös hyviä tuloksia toivon pettipuolelta ja Blinille ja Fredille myös ulkomuodosta hyvät pisteet.
Deenalle ja Blinille toivotaan myös onnistuneita ja terveitä poikueita.

Valitettavasti en ole ehtinyt mitään uusia kuvia ottaa, mutta joku päivä voisi hieman kuvailla pupusia. Tällä vanhalla läppärilläkään ei ole kuin pari jotain vanhaa kuvaa..
 Eilen Fredipappa lähti Lauralle naisiin ja palaa takaisin, kunhan on saanut hommansa hoidettua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti