Sivut

tiistai 16. syyskuuta 2014

mistä kaikki alkoi?

Jotakin olen ehkä jo täällä kirjoitellut siitä, kuinka hurahdin pupuihin. Ajattelin nyt kuitenkin, että kirjoitan siitä ihan oman postauksen, kun sitä tuolla ehdoteltiin. 

Pienempänä en oikeastaan pahemmin pupuista välittänyt, enkä kuvitellut koskaan omistavani sellaista. Vaan toisin kävi.... Ehkä ajattelin, että ne olisivat vain tylsiä häkkieläimiä, joiden kanssa ei voi harrastaa mitään. Tuli sitä kuitenkin ihasteltua ja palloteltua kummini kaneja, sekä yhdellä kaverillanikin oli pupu. Noista mitkään vaan ei ollut semmoisia sylissä viihtyjiä ja useasti sain hammasta ja kynnen jälkiä kädet täyteen. Siinä on ehkä osa syy miksi puput ei kiinostanut erityisemmin, vaikka ne olivatkin suloisia ja mielenkiintoisia otuksia. 


Lemmikkimessuilla ja Expossa kuitenkin tuli näyttelypupuja ja estepupuja ihasteltua ja siinä taisinkin sitten vahingossa sydämeni niille menettää :'D
Tuohon aikaan minulla oli hamstereita ja perheen yhteiset kissat. Kuitenkin halusin omaksi lemmikiksi jonkun hamsteria isomman elukan jonka kanssa voisin mahdollisesti jotakin harrastaa ja puuhastella. Ainahan olen koiran halunnut, mutta äiti ei siihen ole koskaan suostunut. Siinä sitten hieman pupuista opiskeltuani, kyseltyäni ja lueskeltuani aloin katselemaan sopivia rotuja ja kasvattajia. Kauheasti oli erinäköisiä ja erikokoisia otuksia joista valita. Kääpiöjänis kuitenkin oli saatava!
Petsiessä taisin  myynti-ilmoja selailla ja sieltä sitten löysin Juuson. Amandan kanssa viestiteltyäni päätettiin, että Juuso muutta meille ja sovittiin hakupäivä.
Muistan vieläkin kun sain tuon kirpun käsiini ja olin heti täysin myyty. 


Ensimmäisiin näyttelyihin päästiin jo aika pian Juuson saapumisen jälkeen. Tuolloin en mitään ymmärtänyt, mutta pakkohan sinne oli sitten aina vaan uudestaan päästä. Jo toisissa näyttelyissä Juuso sai KuMan jostakin ja siitä se innostus vaan sitten nousi entistä enemmän. Myös uusia kavereita on tuon harrastuksen myötä tullut lisää.
Myös esteitä lähdettiin kokeilemaan. Alkuun hypittiin ihan vain kotona omaksi iloksi, mutta täytyihän se lähteä myös kisoihin kokeilemaan. Ensimmäisissä, vaikkakin epävirallisissa kisoissa Juuso voitti kv suoran. Pakkohan se oli sitten virallisiin lähteä klassauksia keräilemään. Vaikkei kummemmin pärjäilty niin olihan tuo mukava harrastus ja sitäkin kautta on tullut uusia tuttavuuksia. Muutaman kunniamaininnan ja sijoituksen Juuso on saanut, mutta lopetettiin sitten kun Juusolla tapahtui onnettomuus jalkansa kanssa. 
Juuson jälkeen meillä esteuraa jatkoi esteristeytys Reina, mutta vain muutamat kisat ehdittiin käydä, kun pikkuisen tytön voimat vei suolitukos. Tuon jälkeen lopahti myös itseltä kiinostus, eikä ole kisoissa pahemmin tullut käytyä. Deenaa olen esteille yrittänyt opettaa, mutta kun ei meillä kotona ole oikeita esteitä niin ei olla oikein mihinkään suuntaan edistytty tuon kanssa. 

Jo kivat neljä vuotta on pupujen kanssa tullut tehtyä, harrastettua ja koettua kaiken laista niin mukavaa, kuin ikävääkin. Edelleen käydään PET-luokissa satunnaisesti ja toivottavasti joskus tulevaisuudessa eksytään myös vielä esteille! On nuo vaan mahtavia otuksia <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti