Sivut

maanantai 9. helmikuuta 2015

Mitä Luna omistaa?

Ajattelin tylsän sunnuntai illan kunniaksi kerätä kaikki Lunan tavarat yhteen, kuvata ne ja tehdä postauksen Lunan tarvikkeista. Piti kuitenkin jatkaa nyt maanantaina loppuun. Tekstiä taisi tulla pikkasen liikaa ja postauksesta turhan pitkä. Tämän olisi voinut jakaa kahteen osaan, mutta mennään nyt näin!
Voi olla, että jotakin puuttuu, mutta tässä ainakin tärkeimmät!

Hihnat


Hihnoja Lunalta löytyy viisi, joista yksi on näyttelyhihna, yksi pentuhihna ja muut ovat ihan perus talutushihnoja.
Näyttelyhihnaa tietysti käytämme näyttelyissä/mätsäreissä ja pentuhihna oli käytössä pentuna. Näyttelyhihnan ostin Lemmikkimessuilta 2014 ja pentuhihna oli Juuso pupun entinen hihna. Tuo on ollut oikein kivaisa ja värikin Lunaa ajatellen kiva(Juusoa ei ehkä niinkään, mutta se oli niin söpö, että oli pakko ostaa)!
Oranssi-mustan Ferplastin hihnan äiti toi Kreetalta viime syksynä. Tuo on melko lyhyt, eikä sitä ole käytetty vielä kertaakaan. Eiköhän tuollekkin vielä joskus käyttöä tule!
Pinkin nahkahihnan sain serkultani. Aiemmin se oli käytössä serkkuni rotikanpennulla. Tuo on ollut aika kovalla käytöllä ja on ollut hyvä, vaikka on myös melko lyhyt.
Ruskea nahkaremmi on tainnut olla eniten käytössä ja tuolta löytyykin jo pituutta kivasti.

Kaulapannat

Ensimmäisessä kuvassa on Lunan pentupannat. Pinkin niittipannan Luna sai myös serkultani, tämä oli myös rotikka lapsella käytössä, kunnes jäi pieneksi.
Punaisen pistolukkopannan äiti toi myös Kreetalta. Tuo on tainnut enempi olla käytössä, kun on helpompi ja nopeampi pukea.
Tällä hetkellä molemmat lojuvat käyttämättöminä kaapin pohjalla. Tulevaisuudessa kuitenkin näille on varmasti vielä käyttöä! Valitettavasti ei kuitenkaan vielä piiitkään aikaan..

Toisessa kuvassa on isommat kaulapannat.
Pinkki pistolukkopanta on myös Kreetalta. Se on räikeän pinkki, vaikka kuvassa ei siltä näytäkään. Sitä on käytetty todella ahkerasti. Säätövaransa ansiosta Luna käytti sitä jo ihan kakarana ja käyttää edelleenkin silloin tällöin, varmasti myös tulevaisuudessa!
Vaaleanpunainen solkipanta, jossa on luunmuotoisia koristeita, on myös serkultani. Tuo on Lunalle liian iso, joten se ei ole ollut pahemmin käytössä.
Pinkin heijastavan solkipannan, jossa on myös luukoristeita, Luna sai joululahjaksi isäpuoleni äidiltä. Tuota ollaan jonkun verran käytetty, varsinkin pimeällä, kun siinä on heijastinta. Se on ollut oikein kiva ja nätti panta.
Uusin panta on Hööksiltä ostettu puolikuristava kaulapanta. Se on vielä hieman iso , mutta on ollut lähes päivittäin käytössä oston jälkeen. Kaulapanta on ihanan pehmeä ja siinä on hillityt värit. Aina ei Lunakaan käytä pelkkää pinkkiä >:D Tämä on myös helppo ja nopea pukea, joten varmasti osittain myös sen takia paljon käytössä.
Valjaat


Lunalta löytyy kahdet valjaat. Yllätys, yllätys molemmat ovat pinkkejä... Tällä hetkellä käytämme Best Friendin heijastinvaljaita, jotka ovat T-malliset. Nuo ovat olleet ihan kivat ja kovassa käytössä. Ostettiin nuo kuitenkin vain väliaikaisesti pentuajalle. Säätövaraa löytyy kuitenkin reiluisti, eli mahtuisivat hyvin myös myöhemmin. Ehkä jätämme nämä varalle ja käytämme mm. metsälenkeillä tai esimerkiksi kurakeleillä.

Hurtta Lifeguard valjaat olivat Mustissa&Mirrsissä -40% ja olihan tuolle ne pakko ostaa, kun kuitenkin olivat hankintalistalla.
Äiti osti nuo Lunalle myöhäisenä joululahjana, mutta eivät ole vielä ollut käytössä. Tarkoituksella otettiin hieman isommat valjaat, että mahtuisivat myös vielä Lunalle kasvettuaan.
Ulkonäöltään ja väriltään ovat hirmu kivat, plussaa tuovat myös heijastimet.


Vaatteet

Vaatteita Luna ei vielä tähän mennessä ole tarvinnut, eikä ne siis ole vielä ollut käytössä ulkona. Sisällä olen niitä testannut, eikä Luna kyllä kovin mielissään ollut.. Hyvin kuitenkin liikkuu ne päällä, eikä pahemmin niitä arista.

Kura-, sade- ja loskakelejä varten tilasin Lunalle punaisen Hurtan kurahaalarin. Tuo päällä ulkoillessa Luna tuskin kantaa kaikkea roskaa ja vettä turkkinsa mukana sisälle.
Hieman on vielä suuri Lunalle, vaikka onkin hyvät kiristysmahdollisuudet. Toivotaan kuitenkin, että Luna kasvaa vielä vähäsen niin haalari on sopiva!

Myös keltaisen manttelin ostin tuolle, kun halvalla sain! Pimeällä varmasti on hyvä, kun värinsä ja heijastimien puolesta varmasti huomaa hyvin. Mantteli on myös todella paksu, joten tuo päällä ei varmasti palele. Tämäkin on myös vielä hieman suuri Lunalle, mutta kuitenkin pysyy päällä hyvin.Ruokinta


Ruokana Luna syö HauHau Championin kana-riisi nappulaa, sekä päivittäin erilaisia lihoja tai luita. Silloin tällöin myös saa joitakin lisukkeita. Mm. öljyä, raakaa kananmunaa jne. Joskus kuppiin eksyy myös joitain ihan ihmistenkin ruokia, jotka sopivat myös koirille.
 Ruokia en viitsinyt ruveta kuvailemaan, mutta tarkoitus olisi mahdollisesti joskus tehdä erikseen postaus Lunan ruokinnasta. Ehkä myös kuvien kera.

Herkkuja tuolta löytyy aina vaihteleva määrä. Tällä hetkellä löytyy pari pussia koulutukessa käytettäviä nameja, joitakin nautaherkkuja, jäniksen korvia sekä sian saparoita ja -korvia.

Ruokakuppeja tuolta löytyy vaikka kuinka monia erilaisia ja eri kokoisia. Suurin osa on pentuna käytettyjä muovisia, mutta myös pari teräskuppia löytyy.
Näiden valkoisten posliinisten kuppien löydyttyä kuitenkaan muita ei ole enää käytetty kun vain matkoilla.


Turkinhoito

Tosiaan olen kovasti yrittänyt opiskella cockerin trimmaamisesta kaiken mahdollisen. Monet oppaat olen lukenut läpi, kysellyt cockerin omistajilta neuvoja ja vinkkejä, sekä netin kautta katsellut ja lueskellut erilaisia ohjeita. Tavoitteena olisi itse pystyä trimmaamaan Lunan turkki niin, että säästyttäisiin trimmauskuluista. Mitään hienoja näyttelytrimmejä kun tuo ei kuitenkaan tarvitse nii uskon, että pystyn pitämään Lunan turkin hyvässä kunnossa. Tarkoitus olisi myös mennä jonkinlaiselle trimmauskurssille jos vain on mahdollista.

Lunalla olen käyttänyt Espreen shampoota. Tuolla on hyvä hinta-laatusuhde sekä lopputulos on hyvä! Ei tuoksu voimakkaalle ja turkista tulee pehmeä ja puhdas.
Espreeltä meillä on myös korvanpuhdistusainetta (tämä ei turkinhoitoon kuulu, mutta mainitaan silti tässä välissä). Se on myös osottautunut oikein hyväksi, vaikka onkin Lunan mielestä todella epämiellyttävää, kun tuota korvaan laitetaan.
Trimmikone onkin uusimpia hankitoja. Merkiltään kone on Andis ja malliltaan RACD.
Lisäksi löytyy kampa ja karsta. Hankintalistalla on mm. ohennutsakset, sekä normaalit trimmaussakset. Tähän mennessä tassuja olen siistinyt ihan normaaleilla saksilla, mutta uskon, että trimmaukseen tarkoitetut laadukkaan sakset ovat paljon paremmat!
Muuta

Leluja Lunalla on isö läjä. Kuvassa ei ole läheskään kaikki. Osa on jopa hukkunut jonnekkin tai heitetty pois, kun Luna on niin rajusti leikkinyt, ettei ole ehjänä säilynyt.
Kovasti tykkää kaikenlaisista leluista ja leluiksi sopii ihan kaikki! Pehmoleluja on kiva kiduttaa, pallojen perässä on kiva juosta ja naruleluja on kiva repiä ja imeskellä... Kaikki siis kelpaa!

Petejä Lunalla on minun huoneessani pari ja yksi löytyy olohuoneesta.
Petejä ei olla erikseen siihen tarkoitukseen ostettu vaan tuo sai kaksi aiemmin sohvalla ollutta isoa tyynyä käyttöönsä, sekä entisestä sohvasta otin Lunalle yhden tyynyn.
Ruskean pedin Luna sai äitin työkaverilta, koska hänen kissansa ei sitä käyttänyt. Pentuna Luna nukkui tuolla useasti, mutta nykyään ei enää paljoa. Joskus kuitenkin on kiva tunkeutua ylipieneen petiin... :D

4 kommenttia:

 1. Kirjoitat mukavasti :)ihanaa pinkki kamaa söpölle Lunalle :D. Jotenkin tuo väri sopii enemmän pienemmille koirille kuin isommille koirille ;)

  VastaaPoista
 2. Voi kiitos! :)
  Pinkki on kyllä kiva väri ja sopii Lunalle hyvin!

  VastaaPoista
 3. Kivoja tavaroita :-) Luna on hauskannäköinen, kun sillä on haalari tai mantteli päällä - näyttää niin kovin "kärsivältä" :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoitus olisi ostaa uutta pantaa, hinhaa ja muuta mukavaa, kunhan tuo kasvaa loppuun ja rahatilanne vain sen sallii :)
   Pahin kasvupyrähdys taitaa kyllä jo ohitse olla.
   Luna ei kauheasti noita sen vaatteita arvosta, mutta tyytyy kuitenkin kohtaloonsa :'D

   Poista