Sivut

torstai 27. elokuuta 2015

Eläköön Koirat!

Edellisessä postauksessa tosiaan kerroin, että löysin koirapuistosta liput viime viikonloppuna olleeseen Eläköön Koirat -tapahtumaan ja päätettiin kaverini Liisan kanssa, että lähdetään tänne katselemaan ja kiertelemään. Mukaan lähti myös Luna ja Liisan kaksi koiraa Jade bordercollie ja Hugo seropi. Kaikki kolme koiraa ilmoitettiin mätsäriin ja kehät menivätkin hyvää vauhtia eteen päin. Minun oli tarkoitus esittää kaikki koirat, mutta olisi pitänyt ehtiä kolmeen paikkaan samaan aikaan, joten minun esitettäviksi jäi Luna ja Hugo.

Ensiksi menin Hugon kanssa kehään. Todella hienosti meni jos miettii, että Hugo on tämän vuoden alussa lennätetty Romaniasta Suomeen. Ei yhtään aristanut tuomaria ja antoi todella hyvin tutkia itseensä. Liikkui myös hurjan nätisti, mutta seisominen meinasi välillä olla liian tylsää. Saatiin sininen nauha ja sijoituttiin toiseksi!

Kohta olikin jo Lunan vuoro mennä kehään. Hieman on neidillä päässyt unohtumaan, että miten siellä kehässä käyttäydytään. Onhan tässä pitkä taukokin ollut, joten en yhtään ihmettele. Hieman meinasi ottaa juoksu askeleita ja vetää hihnassa, mutta loppua kohti käytös vain parani! Lunakin sai sinisen nauhan. Kovasti tuomari kehui Lunaa ja vaikutti pitävän siitä kovasti. Lunan kanssa sijoituttiin neljänneksi. Palkinnoksi saatiin ruusuke ja viiden euron lahjakortti, jolla sai expoalueelta käydä lunastamassa itse valitsemansa palkinnot. Minä otin Lunalle paketin puruluita ja koulutusnameja.


Mätsereiden päätyttyä lähdettiin kiertämään expoaluetta. Aluksi kierrettiin kaikki myyntipöydät. Minulla ei tällä kertaa pienenbudjetin takia tarttunut mukaan mitään. Eikä Luna oikeastaan edes tarvitse tällä hetkellä mitään.. Liisalla kuitenkin tarttui ostoksia käsiin minunkin edestä.
Seuraavana lähdettiin katselemaan eri yhdistysten ständejä. Paras kaikista oli Finnish Weight Pulling Associationin ständi. Pääsimme tutustumaan meille kokonaan uuteen lajiin: taakan vetoon. Joskus olen mielenkiinnosta joitakin videoita katsellut, mutta sen tarkemmin en ole tästä lajista lukenut. Nyt pääsimme mekin testaamaan minkälaista on taakanveto!
Aluksi etsittiin Lunalle sopivan kokoiset valjaat ja sai hieman kävellä valjaat päällä ja totutella niihin. Heti alkuun oli kuitenkin jo aivan kuin tietäisi mistä on kyse.
Aluksi laitettiin painoksi kevyitä ketjuja ja pikku hiljaa korotettiin painoa. Lunalla meni todella hienosti ja pian saikin jo kokeilla vetää kärryä. Ei mitään ongelmaa tässäkään! Todella paljon löytyi intoa tekemiseen ja taas saan olla hurjan ylpeä kakarasta <3 Paljon kehuja hienosta suorituksesta tuli myös yhdistyksen jäseniltä. Tiedä vaikka mekin tilataan taakanvetovaljaat ja ruvetaan harrastamaan vetopuuhia! ;)


c. Liisa 

c. Liisa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti